Asiakaspalvelu   |     Suomi   EUR   |  
Select country
Select language
Kirjaudu sisään
Näitä ainesosia vältämme! | Cosmopharma (FI)konsultti Pehmoinen

Näitä ainesosia vältämme!

Mineraaliöljyt

Mineraaliöljyt voidaan helpoiten selittää bensiinin-  ja öljyntuotannon yhteydessä syntyväksi jäteaineeksi. Mineraaliöljyt vaikuttavat niin, että ne muodostavat ihoille ikään kuin ohuen muovikalvon. Iho ei voi tuolloin hengittää, erittää hikeä ja talia, tai suojautua ulkoisilta rasitteilta. Mineraaliöljy häiritsee ihon luonnollista nestetasapainoa, luoden riippuvuutta. Jos lopetat mineraaliöljyä sisältävän tuotteen käytön, seuraa siitä usein reaktio, joka tekee ihosta erittäin kuivan. Siksi tulet riippuvaiseksi esim. jatkuvasta huulirasvan lisäämisestä.
Mineraaliöljyjä käytetään muun muassa autojen moottoreihin ja ompelukoneöljynä.
Mineraaliöljyjen nimiä ovat esimerkiksi:
Mineral Oil (Mineraaliöljy), Paraffinum Liquidum, Vaselin (Vaseliini), Paraffin (Parafiini), Vit mineralolja (Valkoinen mineraaliöljy), Medicinsk vitolja (Lääkelaatuinen mineraaliöljy), Oleum petrolen, Oleum vaselini, Paraffinum, Vaselin Oil, E 905, Paraffin Oil, Liquid paraffin.

Parabeenit

Parabeenien katsotaan kuuluvan enemmän "hyviin" säilöntäaineisiin, koska ne aiheuttavat vähemmän allergiaa kuin muut säilöntäaineet. Parabeeneja ei pidetä ympäristölle haitallisina, joten ne on määritelty vaarattomiksi aineiksi. Ne voivat kuitenkin vaikuttaa kehon hormonaaliseen järjestelmään, ja uusi tutkimus osoittaa, että niillä on vaikutusta mieshormonien määrään, mikä voi aiheuttaa tulevaisuudessa ongelmia lisääntymisen suhteen. Parabeeneja saa käyttää, mutta epävarmuus niiden pitkäaikaisvaikutuksista on tehnyt niistä täysin kiellettyjä alle 3-vuotiaille tarkoitetuissa tuotteissa.

SLS ja SLES (Sodium Lauryl Sulfate ja Sodium Laureth Sulfate)

SLS ja SLES käytetään usein tuotteissa, joiden halutaan vaahtoavan, kuten esim shampoo, suihkugeeli, hammastahna jne. Ne voivat aiheuttaa ihon ja limakalvojen ärsytystä, ja näitä ainesosia sisältävät tuotteet voivat pahentaa herkän ihon reaktioita ja erilaisia iho-ongelmia. SLS ja SLES voivat aiheuttaa pientä näppyläihottumaa kasvoihin (kosmetiikka-akne). Kipeät rakkulat suussa (aftat), voivat myös kadota, jos vaihdat hammastahnan sellaiseksi joka ei sisällä SLS.

Mikä tekee SLS ja SLES niin ärsyttävää iholle, on osittain niiden rasvaa poistava ominaisuus, joka vie pois paitsi lian, myös ihoa ja limakalvoja suojaavan rasvan. Kuivuus, kutina, ihottuma ja rakkulat ovat tavallisia merkkejä siitä, että tämä suoja on heikentynyt. On myös tutkimuksia, joiden mukaan SLS aiheuttaa hiustenlähtöä ja päänahan ärsytystä. Vaivat loppuivat kun vaihdettiin SLS ja SLES-vapaisiin hiustuotteisiin.

Cosmopharma on valinnut välttää täysin sekä riippuvuutta aiheuttavia mineraaliöljyjä, hormonitoimintaa häiritseviä parabeeneja, sekä ihoa ja limakalvoja ärsyttäviä ainesosia SLS ja SLES.

 

Ostoskori on tyhjä
Yhteyshenkilö
Pehmoinen
Puhelin: +358 50 465 22 13
millaa.ruotsalainen@gmail.com

Informaatio
Nettikauppa
Muu tieto
© Cosmopharma   |   Käyttöehdot   |   Tietosuojaseloste   |   Evästeet   |   Tekijänoikeus   |   Yhteystiedot   |